Jullie trouwdag komt steeds dichterbij en (bijna) alles is geregeld. Alleen nog even de puntjes op de ï zetten en daar komt dan vaak de openingsdans bij.

De openingsdans is iets waar veel bruidsparen erg naar uit kijken maar tegelijk kan het bij een hoop mensen ook eerder zenuwen oproepen en zouden zij dit onderdeel liever overslaan. Gelukkig mag en kan dat allemaal. Maar voor wie wel een openingsdans op de planning heeft zijn de volgende tips van onze bruiloft DJ’s zeker bruikbaar!

 1. Kies op gevoel

Jullie als koppel zijn uniek en dat mag in de openingsdans écht naar voren komen. Doe dus vooral waar je je fijn bij voelt en kies de muziek die jullie allebei het beste voelen. Zo wordt de openingsdans authentiek.

 1. Mixje of nummer

Het is hedendaags erg populair om een voor gemixte openingsdans te hebben waarbij meerdere nummers elkaar opvolgen om zo het publiek te ‘verrassen’ en niet alleen te schuivelen. Dit is erg leuk om de energie voor het feest er al goed in te brengen, maar ook hierbij geldt, doe wat het dichtst bij jullie ligt!

 1. Hou het kort

Of jullie nu kiezen voor een nummer of een mixje; houdt rekening met de aandacht van de gasten. Vaak is 2,5 minuut voor een liedje perfect (de DJ kan jullie nummer vooraf inkorten). En wanneer jullie kiezen voor een mixje dan komt deze in 4 minuten het beste tot zijn recht. Zo voorkom je dat jullie ongemakkelijk op de dansvloer staan en zo blijft het voor de gasten het leukst.

 1. Dans oefenen

Wanneer jullie van plan zijn te gaan schuivelen kan dit uiteraard gewoon op gevoel. Maar voor de echte dansers onder de bruidsparen kan het zijn dat jullie een choreografie instuderen, al dan niet met een dansleraar. Dit is zeker aan te raden, omdat het de leukste voorpret kan zijn richting jullie trouwfeest.

 1. Tijdstip

Kies het tijdstip voor de openingsdans op de avond zelf. Een schatting kunnen jullie uiteraard van te voren maken, maar de ervaring leert dat het bijpraten met de gasten altijd langer duurt dan verwacht. Daarbij kiezen jullie op deze manier het moment waarbij jullie je goed voelen.

 1. Floorfiller

De openingsdans is in traditie natuurlijk bedoeld om de avond te openen. Na de openingsdans is het dan ook leuk als iedereen de dansvloer op komt. Bespreek hierom vooraf met de DJ wat jullie een leuke floorfiller (vult de dansvloer met een hip nummer) vinden. En vraag de DJ of hij de gasten wil enthousiasmeren om ook te komen dansen. Zo weten jullie zeker dat het feest gelijk lost barst!

Succes en veel feestplezier!

 

Wil je meer tips of ideeën opdoen? Of zoek je naar een bruiloft DJ die je wensen begrijpt? Contact ons gerust!

 • Persoonlijk contact met jouw DJ
 • Duidelijke all-in prijzen, geen verrassingen achteraf
 • Al onze DJs hebben minimaal 10 jaar ervaring
 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 9.9 ★★★★★
 • ALTIJD een back-up DJ ( meerdere identieke shows incl. DJ )
Wil jij weten waar je op moet letten bij het zoeken naar een DJ? Vanuit onze ervaringen als DJ's hebben wij een E-book geschreven dat je verder helpt. In het E-book vind je namelijk 9 tips bij het zoeken naar een DJ. Met deze tips ben je gegarandeerd van een swingend feest!
 • “ Super leuk bruiloftsfeest gehad dankzij Martijn. Hij wist iedereen de dansvloer op te krijgen en de perfecte sfeer te creëren voor het trouwfeest. De gasten hebben het nog steeds over het feest een de fantastische muziek. Een beter slot van de dag hadden we niet kunnen bedenken. Nogmaals bedankt voor de onvergetelijke avond! "

  - Erwin en Rosa

 • “ DM Music heeft ons zeer verrast met hun professionele setting. Wij hadden een thema besproken qua muziek, dit is goed uitgevoerd op behoefte van onze gasten. Kortom top avond gehad, onze compliment. Groeten, Een gelukkig bruidspaar "

  - Martijn & Danielle Koers

 • “ Wij zijn 8-7-2016 getrouwd. Dankzij Martijn & Martijn een meer dan geslaagd feest gehad. Ze voelden goed aan welke muziek het goed deed op de dansvloer. Zoals wij zeggen, zonder DM is er geen feest! Een absolute aanrader! "

  - Jelmer & Annika

 • “ Wij zijn op donderdag 7 juli getrouwd en de DJ was echt perfect! Erg professioneel (ook de apparatuur) Je ziet gewoon dat er ervaring is met bruiloften en feesten. Ik kreeg erg veel complimenten van de gasten over de DJ! PERFECT GEREGELD! "

  - Danny

 • “ Afgelopen vrijdag, 24 juni 2016, zijn wij getrouwd. Mede dankzij dj Martijn A van DM music wastafel dit de perfecte dag. Wat was het een mooi feest. Voor ons was het het allerbelangrijkste dat die dansvloer de hele avond vol stond en dit is hem zeker gelukt. Jong en oud stond te swingen en we hebben van meerdere mensen gehoord dag zeker in tijden niets zo'n leuk feestje hebben gehad. Een echte aanrader dus! "

  - Nienke Marije

 • “ 22-06-2016 zijn wij getrouwd!! Wat een feest savonds fantastisch!! En dat mede dankzij Dj Martijn!! een verzoekplaat aanvragen is geen probleem! Bedankt voor deze top avond!! Groeten Peter en Sandra "

  - Peter & Sandra

 • “ Super feest gehad, zeker een aanrader. Weten goed wat wel / niet werkt. "

  - Danny

 • “ Van begin tot eind een knalfeest gehad in ons café! Een dikke aanrader dus!“ "

  - Café Jansen

 • “ Op ons feest heeft de DJ een machtige indruk achter gelaten. Het volgende feest weet ik wie we moeten bellen ;) "

  - Jan van der Kaap

ThePerfectWedding.nl beoordeling

DM Music - DJ's & events 9.8 uit 34 ervaringen