Wel of juist niet?

Stukjes op een bruiloft

Wel of juist niet stukjes op een bruiloft?


Ben je bezig een stukje voor te bereiden voor een bruiloft?

Zit het bruidspaar er wel op te wachten?

Stukjes en liedjes op een bruiloft… Soms is het onvermijdbaar. Het ene echtpaar vindt het geweldig terwijl anderen dit gênante gedeelte toch liever overslaan. Ben jij van plan om een stukje voor te bereiden voor de bruiloft van een vriend/vriendin? Zorg dan eerst dat je zeker weet of het stel daar wel op zitten te wachten door te informeren bij de ceremoniemeester. Staan ze wel open voor een beetje entertainment? Lees dan verder voor een aantal voorbeelden van stukjes voor op een bruiloft.

Leuke voorbeelden:

Interview: Laat een videograaf tijdens de bruiloft de gasten een verhaaltje vertellen over het bruidspaar of hun wens naar het bruidspaar uitspreken. Zo ontstaat er uiteindelijk een mooi gastenboek wat je tijdens het feest kan afspelen voor alle gasten.

Lied: Deze optie is vast al een keer in je hoofd langsgekomen. Je schrijft een persoonlijke tekst over het bruidspaar en verwerkt er wat hilarische en ongemakkelijke momenten in. Zorg wel dat de tekst goed verstaanbaar is of deel briefjes uit waar de tekst op staat zodat het publiek mee kan lezen (en zingen).

Toneelstuk: Maak een kort en simpel toneelstukje over een mooie/grappige/emotionele herinnering van het bruidspaar. Dit kan bijvoorbeeld gaan over hoe ze elkaar hebben ontmoet, wanneer ze verliefd werden of hoe het huwelijksaanzoek is verlopen. Je hebt hier geen professionele acteerkunsten voor nodig, alleen wat creativiteit en humor.

Flashmob: Studeer in het geheim een dans in met zoveel mogelijk andere gasten en spreek met de bruiloft dj of ceremoniemeester af op welk nummer deze dans opgevoerd gaat worden. Wanneer dit nummer af wordt gespeeld zal het bruidspaar zeker verrast zijn!

Foto’s van vroeger: Raap de leukste babyfoto’s van het bruidspaar bij elkaar en maak er een collage of presentatie van. Vertel bij de foto’s een kort verhaal, of nog leuker, laat het stel van elkaar raden wat het verhaal achter de foto is.

De trouwkrant: Een dun magazine gevuld met verhalen, wensen, foto’s en nog veel meer wat betrekking heeft tot het bruidspaar. Dit moet wel van tevoren gemaakt worden en er gaat best wat tijd in zitten als je het mooi wilt hebben. Stuur een mailtje naar alle gasten met de vraag of zij een leuke originele aanvulling hebben voor het magazine en bundel deze bij elkaar.

Quiz: Verzamel zoveel mogelijk info als je maar kan over het bruidspaar en zet een quiz in elkaar. Hierin heb je heel veel opties. Je kan een quiz maken voor de gasten of voor het bruidspaar, maar je kan er ook voor kiezen 2 teams te maken. Een quiz is ook leuk te combineren met wat kleine toneelstukjes, denk aan ‘Hoe loopt dit verhaal af?’ of ‘Wat gebeurde er toen?’.

Wil je meer tips of ideeën opdoen? Of zoek je naar een bruiloft DJ die je wensen begrijpt? Contact ons gerust!

Nog opzoek naar een bruiloft DJ in Groningen, Friesland of Drenthe? die je feest helemaal af maakt?