Tips:

Een DJ boeken voor je dorpsfeest

Een dj boeken voor je dorpsfeest is altijd lastig. een dorpsfeest is een apart soort feest, je hebt mensen van alle leeftijdscategorieën en je trekt mensen die bijna of zelden uit zichzelf uit zullen gaan.

Als je een dj zoekt voor je dorpsfeest moet je goed kijken naar wat de dj kan. Je hebt immers een DJ nodig die het hele dorp in beweging kan brengen, je hebt dus een echte sfeermaker nodig. Je hebt een enthousiaste dj nodig die bekend is met zowel de nieuwe muziek als de oudere hits. Kies een DJ die goed overweg kan met een microfoon, een goede allround dj op een dorpsfeest zal regelmatig de microfoon pakken om het hele dorp in beweging te krijgen.

Doordat je op een dorpsfeest met misschien wel de meest uiteenlopende leeftijdscategorieën te maken hebt zul je deze ook allemaal moeten aanspreken, door een goede presentatie kun je het gehele dorp bij het feest betrekken. Jonge mensen kun je bereiken via social media terwijl de oudere doelgroep het misschien moet lezen in de (dorps)krant.

Wij hebben diverse professionele allround dj’s die ervaring hebben met vele dorpsfeesten, klik hier voor meer informatie over onze dorpsfeesten.

Tips:

Oppervlakte
Bij de meeste dorpsfeesten wordt een feesttent gehuurd wat zorgt voor het typische dorpsgevoel. Je kunt de tent precies zo aankleden als jij wilt en het dorp ziet al ruim voor het feest dat er iets gaande is in het dorp. Bij het huren van een tent houdt dan goed rekening met de oppervlakte van de tent. Schat van tevoren goed in hoeveel mensen je zult trekken en vraag advies aan de tent verhuurder welke tent het beste past bij jou aantallen en doeleinde.

Inrichting
Misschien niet het allereerste waar je aan denkt bij het organiseren van een tentfeest maar ook niet geheel onbelangrijk voor de juiste sfeer in een tent. Waar is de ingang van de tent, positie van het podium, de baren en bijvoorbeeld de muntverkoop. Maak de tent lekker knus en voorkom grote lege plekken in de tent, zo krijg je een warm en huiselijk gevoel. De positie van het podium kan erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld als het dorp last heeft van geluidsoverlast tijdens de feestavonden in de tent. Je kan het geluidsoverlast beperken door het podium van het dorp af te “richten”. De geluidsinstallatie van de dj of band straalt dan van het dorp af. Ook kan het geluidsbedrijf ervoor kiezen om het het “gedreun” aan de achterzijde van de tent te beperken door extra subwoofers te plaatsen in “contra” opstelling. Dit heft de lage tonen aan de achterzijde gedeeltelijk op. Zorg dat de mensen niet te ver moeten lopen voor een drankje, je kunt de baren bijvoorbeeld aan de zijkant plaatsen en niet aan de achterzijde van de tent. De munt verkoop is handig om dichtbij de ingang te plaatsen zodat mensen gelijk bij binnenkomst munten kunnen kopen.

Verlichting
Als laatste de verlichting, ook dat is op een dorpsfeest/tentfeest belangrijker dan vaak wordt gedacht, maak de tent gezellig door de juiste verlichting toe te passen, hang dus geen tl-verlichting in de nok van de tent maar kies bijvoorbeeld voor ledverlichting en dan in een warme kleur (rood, roze, paars etc.)
Zorg dat het niet op onnodige momenten knippert en laat desnoods een lichtjockey de tentverlichting tijdens deze avonden regelen.