Handige tips voor je bruiloftsfeest

Maak je feest onvergetelijk met deze handige tips

10 tips voor je bruiloftsfeest

  1. Zorg voor een goede zit-/staverhouding. Als je 100 gasten hebt uitgenodigd, zorg er dan voor dat je ongeveer 60% stoelen en 40% staanplaatsen hebt. Zo creëer je een gezellige sfeer en hoeven mensen niet letterlijk uit hun stoelen gehaald te worden om op de dansvloer te komen.
  2. Kies of je het feest wilt starten met koffie en taart of met een drankje. Als je voor het laatste kiest, zullen mensen sneller de dansvloer opgaan.
  3. Kies een locatie die past bij het aantal gasten. Een te grote dansvloer creëert geen gezelligheid. Kies liever voor een kleinere, sfeervolle dansvloer.
  4. Bedenk of je stukjes of sketches wilt tijdens het feest. Bespreek dit met je ceremoniemeester om te voorkomen dat er te veel tijd wordt besteed aan deze onderdelen.
  5. Als er toch stukjes of sketches zijn, overleg dit dan met de DJ. De DJ kan dan de technische ondersteuning voorbereiden, zoals microfoons klaarzetten of de juiste muziek klaarzetten.
  6. Als je de muziek te hard of te zacht vindt, bespreek dit dan meteen met de DJ. De DJ kan dan de muziek aanpassen aan je wensen.
  7. Bespreek met de DJ hoe je om wilt gaan met verzoeknummers van gasten. De DJ zal altijd afwegen of een verzoeknummer past bij de avond en de wensen van het bruidspaar.
  8. Laat je ceremoniemeester je zoveel mogelijk ontzorgen. Zo kun je optimaal genieten van de dag en het feest.
  9. Overweeg of je een openingsspeech wilt geven als bruidspaar. Ook kun je aangeven dat gasten die naar huis gaan zich niet verplicht hoeven te voelen om langs het bruidspaar te gaan om te bedanken. Zo kun je als bruidspaar meer van het feest genieten.
  10. En het allerbelangrijkste: geniet ervan! Het is jullie dag, dus maak er een onvergetelijke dag van.

Benieuwd naar onze bruiloft DJ show?